Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Ontdek Hongkong tijdens een Stopover

Gepubliceerd: 29/08/2024

72 uur in Hongkong

De bruisende wereldstad van Azië, biedt een unieke mix van Oosterse tradities en moderne invloeden uit het westen. In slechts 72 uur kun je deze fascinerende metropool verkennen en een wereld van contrasten ontdekken. Of je nu hier bent voor een stop-over of een uitgebreid bezoek, Hongkong biedt tal van mogelijkheden. Maar wat zijn de absolute hoogtepunten die je in drie dagen niet mag missen?

HongKomng

  • Symfonie van licht en muziek

Een onmisbare ervaring in Hongkong is de spectaculaire lichtshow “Symphony of Lights”, die elke avond plaatsvindt aan de oevers van de beroemde Victoriahaven. Deze haven is een van de mooiste ter wereld en staat bekend om haar panoramische uitzichten en iconische skyline. Aan beide zijden van de haven worden lasers en LED-schermen ingezet om een adembenemend spektakel te creëren dat de skyline nog indrukwekkender maakt dan dat het al is. In de haven bevindt zich ook de Avenue of Stars, een soort Hollywood Walk of Fame. Hier worden beroemdheden uit de rijke filmindustrie van Hongkong geëerd.

Sympony of lights

  • Verken Hongkong Eiland en Kowloon

Hong Kong Island en Kowloon zijn de twee populairste gebieden van Hong Kong met elk een eigen unieke charme. Hong Kong Island staat bekend om zijn iconische wijken en ademt moderniteit en luxe uit. Voor wie wat meer rust zoekt, zijn de schilderachtige gebieden Stanley en Repulse Bay ideaal, met prachtige stranden die perfect zijn voor ontspanning. Een absolute must-see op Hong Kong Island is Victoria Peak. De beroemde Peak Tram brengt je naar de top, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de stad en de iconische Victoria Harbour.

KowloonVictoriaPeak

Ben je klaar voor een artistieke verrassing? Wandel dan door de Artlane, een verborgen parel in de wijk Sai Ying Pun, waar je de meest waanzinnige muurschilderingen vindt. Elke hoek vertelt een verhaal en nodigt uit om te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar de perfecte Instagram-foto of gewoon wilt genieten van de kunst, ArtLane is een must-visit voor elke kunstliefhebber.

ArtlaneHongKong

Kowloon, gelegen ten noorden van de Victoria Haven, staat bekend als het meer authentieke deel van Hongkong. Hier vind je bruisende  markten, traditionele winkels en eindeloos verlichte straten. De Temple Street Night Market is een populaire plek om rond te dwalen. Hier kan je de rijke Chinese cultuur ervaren. Kowloon biedt een lokale sfeer die je echt onderdompelt in het leven van de stad.

  • De drijvende wijk Aberdeen

Aberdeen, ooit een eenvoudig vissersdorp, is een fascinerende mix van verleden en toekomst. Terwijl traditionele vissersboten rustig dobberen in de haven, rijzen de wolkenkrabbers van Hongkong in de verte op. In dit drijvende dorp lijkt de tijd stil te staan, terwijl de rest van de wereld om je heen doorgaat. Dwaal door de smalle straatjes, bewonder de traditionele huisboten en proef de authentieke keuken. Een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

drijvende wijk aberdeen

  • Een ontmoeting met de Big Buddha op Lantau Eiland

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Hongkong is de Big Buddha, die ook wel bekend staat als de Tian Tan Boeddha. Dit iconische beeld, dat zich bevind op LantauEiland, trekt reizigers van over de hele wereld aan met zijn serene uitstraling en indrukwekkende omvang. De reis ernaartoe is al een avontuur op zich, of je nu kiest voor een wandeling door de groene heuvels of een rit met de Ngong Ping 360-kabelbaan. Maar het moment waarop je de 268 treden beklimt en oog in oog staat met het enorme, vredige gezicht van de Boeddha, maakt de ervaring alleen nog maar meer speciaal.

The-Big-Buddha

Tijdens een bezoek aan Lantau Eiland mag je het dorp Tai-O  eigenlijk ook niet overslaan. Dit charmante vissersdorpje, dat bekend staat om zijn traditionele paalwoningen, voelt als een stap terug in de tijd, waar je kunt dwalen door smalle straatjes en verse zeevruchten kunt proeven. De iconische paalwoningen boven het water moet je gezien hebben. Een boottocht geeft je een kijkje in het dagelijks leven van de bewoners.

  • Van streetfood tot culinaire Hoogstandjes

Een bezoek aan Hongkong is niet compleet zonder het proeven van dim sum, een absoluut hoogtepunt van de lokale keuken. Dit traditionele gerecht, dat letterlijk "het hart aanraken" betekent, wordt hier op zijn best bereid. De gestoomde dumplings,knapperige loempia's en verse dim sum bieden een gevarieerd palet aan smaken die perfect de diversiteit van de Hongkongse keuken weerspiegelen. Het is een culinaire ervaring die je niet mag missen!  

DimSumHongKong

Hongkong  is ook beroemd om zijn schitterende dakterrassen. Geniet van adembenemende uitzichten over Hongkong Eiland vanaf de 30e verdieping van Eyebar in Tsim Sha Tsui, terwijl je nipt aan een Suzie Wong cocktail en de drukte van Nathan Road onder je voorbij ziet gaan. Dit is dé plek om in stijl te ontspannen met een panoramisch uitzicht over de stad.

Avontuurlijke eters moeten zeker de straatmarkten verkennen. Daar vind je van alles, van pittige visballetjes tot exotische zeevruchten. En vergeet niet de beroemde wonton-noedels te proeven, een eenvoudig maar onweerstaanbaar gerecht dat elke foodie in Hongkong moet proberen.

Templestreetmarkethongkong

  • Het Klooster van de 10.000 Boeddha’s

Zoek je rust in de drukte? Bezoek dan het Klooster van de 10.000 Boeddha's. Een indrukwekkende klim van maar liefst 430 treden beloont je met een serene omgeving en duizenden unieke Boeddhabeelden. Het pad slingert door een prachtig bamboebos waar je tussen honderden goudkleurige boeddhabeelden wandelt. Elk beeld is levensgroot en uniek, met een eigen expressie, houding en vaak een speelse of vrolijke uitstraling. In de hoofdtempel vind je een indrukwekkende verzameling van meer dan 12.800 kleine Boeddhabeelden, met elk een unieke pose en bedekt met schitterend goud.

  • Ontdek de groene kant van Hongkong

Hongkong is veel meer dan alleen een stad met een indrukwekkende skyline en moderne hoogbouw. Het biedt een verrassende diversiteit aan eilanden en unieke natuurparken die wachten om ontdekt te worden.

Een van die natuurparels is Lamma Eiland, dat lang bekend stond vanwege de visserij en vanuit de drukke stad eenvoudig te bereiken is met de veerboot. Zodra je voet aan land zet, ontsnap je aan de hectiek van Hongkong en betreed je een oase van rust en natuurschoon. Langs de kustlijn, in de plaatsjes Sok Kwu Wan en Yung Shue Wan, vind je sfeervolle winkeltjes, gezellige café's en ambachtelijke visserskunst, die het eiland een unieke charme geven. Lamma Eiland is ook beroemd om de "Lamma Island Family Walk," een schilderachtige wandelroute van ongeveer 5 kilometer. Deze wandeling voert je door weelderige bossen en langs pittoreske baaien en biedt spectaculaire uitzichten over de Zuid-Chinese Zee. Onderweg kom je langs het "Lamma Fisherfolk's Village," waar je de authentieke sfeer en het traditionele leven van de eilandbewoners kunt ervaren. Hier leer je meer over de visserijtradities en het dagelijks leven op het eiland.

Sai Kung Hong Kong

Een ander schitterend gebied is Sai Kung, bekend als de "achtertuin van Hongkong." Deze regio staat bekend om zijn levendige vissershaven, waar je kunt genieten van heerlijke, traditionele gerechten die vers uit de zee worden bereid. Sai Kung is de perfecte uitvalsbasis voor avontuurlijke boottochten naar afgelegen eilanden, waar je kunt snorkelen, zwemmen en genieten van ongerepte stranden. Na een dag vol ontdekkingen is er niets beters dan te ontspannen in een van de lokale restaurants aan de haven, met uitzicht op de zee en de ondergaande zon.

‘High Island’ is nóg zo’n verborgen juweeltje dat ook zeker het bezoeken waard is. Dit schiereiland, gelegen aan de oostkant van Sai Kung, staat vooral bekend om zijn prachtige geologische formaties en de iconische hexagonale zuilen die ontstaan zijn door vulkanische activiteiten miljoenen jaren geleden. Het is alsof je terug gaat naar een tijd waarin de aarde nog volop in beweging was.

Het ‘High Island Reservoir’ is een oase van rust en natuur. De indrukwekkende dammen bieden een adembenemend uitzicht over het kristalheldere water. Wandel door het prachtige landschap, spot zeldzame vogels en planten, en ontsnap aan de drukte van de stad.

HingIsland

Hongkong als ideale stop-over

Hongkong is een bestemming vol verrassingen, en een stop-over van 72 uur is eigenlijk gewoon te kort om alles te ontdekken. Van adembenemende uitzichten en culturele schatten tot culinaire hoogstandjes, deze bruisende bestemming heeft werkelijk alles te bieden. Dankzij de verbindingen van Cathay Pacific word je stop-over in Hongkong een naadloze en onvergetelijke ervaring. Met hun comfortabele vluchten en uitstekende service is Cathay Pacific de perfecte partner om je reis naar de bruisende wereldstad van Azië te beginnen.

Hello Hong Kong afbeelding

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
Hong Kong

Ontdek Hongkong tijdens een Stopover

Gepubliceerd: 29/08/2024
72 uur in Hongkong De bruisende wereldstad van Azië, biedt...
Lees meer

Op zoek naar De Big Five in Afrika

Gepubliceerd: 21/08/2024
De Big Five Wil jij oog in oog staan met...
Lees meer
zuid-afrika-Riebeek-Kasteel-swartland-west-kaap

Riebeek-Kasteel: Charme in de Kaapse Wijnlanden

Gepubliceerd: 07/06/2024
Riebeek-Kasteel, gelegen in de idyllische Riebeek Vallei op 80 kilometer...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
De Li-rivier bij Guilin in het Karstgebergte China
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
China Highlights Individuele rondreis | China
  • Beijing én Hong Kong
  • Pingyao
  • Li-cruise in Karst gebergte
Li rivier in Guilin China
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Best Deal het Rijk van de Draak Individuele rondreis China
  • Li-Cruise dwars door Karst gebergte
  • Terracotta leger in Xian
  • Beijing en de Grote Muur
Baby panda in Chengdu
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
De Geur van Chinese Jasmijn Privé rondreis China
  • De panda's in Chengdu
  • Imponerend Karstgebergte
  • Shanghai

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding